O nama

O nama

Irska i Srbija su možda udaljene na mapi Evrope, ali istina je da mnogo više spaja dve nacije nego što bi većina ljudi pretpostavila. Od istorije, do biznisa, Irska i Srbija su iznenađujuće povezane, a Irsko-srpska privredna komora nastoji da proširi sve segmente koji spajaju ove dve ponosne nacije.

Irski i srpski vojnici borili su se rame uz rame u Prvom svetskom ratu, dok su irski vojnici štitili bok koridora srpske vojske. Glavni grad Srbije Beograd, nekada je bio keltski grad. U modernoj eri, Irska je postala popularna destinacija za srpske imigrante. Kada govorimo o poslovnom segmentu, mnogobrojne irske kompanije uspešno posluju u Srbiji, kao i srpske kompanije u Irskoj.

Iako dve države već imaju jake veze, Irsko-srpska privredna komora igraće važnu ulogu u njihovom jačanju, povezujući dve nacije u zajedničkom cilju: poboljšanju kulturnih i komercijalnih veza.

Irsko-srpska privredna komora će pomoći u promociji i olakšavanju trgovine između Irske i Srbije i u raspravljanju o pitanjima od zajedničkog interesa i značaja. Pružiće priliku za širenje mreže irskih i srpskih profesionalaca koji žele da stvore nove, jake veze sa članovima šire međunarodne poslovne zajednice.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji koja okuplja ljude širom sveta, pojavljuju se nove poslovne mogućnosti između grupa koje u prošlosti možda nisu mogle da se povežu. Sa Irsko-srpskom privrednom komorom otvorila se dodatna prilika za zajednički rad na obostranu korist, stvarajući trajne poslovne veze koje će pokretati rast i inovacije.

Irsko-srpska privredna komora služiće kao spona koja će ujediniti mrežu poslovnih ljudi, koja će pomoći preduzetnicima da se razviju kroz zajedničko znanje i pružiti informacije o relevantnim poslovnim temama. Objedinjavanjem znanja iz više jedinstvenih kultura, potencijal rasta je ogroman.

Irsko-srpska privredna komora spojiće dve države koje, iako su međusobno daleko kilometrima, imaju potencijalne odnose koji obećavaju. U globalnoj eri, u kojoj dobri odnosi prevazilaze daljinu, mogućnosti za uspešno partnerstvo između Irske i Srbije su bezgranične.

Naša misija

Irsko-srpska privredna komora ima misiju da promoviše i da olakša trgovinu i ulaganja između Irske i Srbije. Važan zadatak je i da zastupa stavove poslovnih zajednica u obe zemlje.

Naši ciljevi

Irsko – srpska privredna komora ima nekoliko ciljeva:

Dobrodošlica Njene Ekselencije
ambasadorke Aleksandre Joksimović

Kao ambasador, daću sve od sebe da unapredim sveukupne bilateralne odnose između Srbije i Irske i da tako približim dva naroda što je više moguće.

Upoznajte tim Irsko-srpske privredne komore

  Irish-Serbian Chamber of Commerce

  Our mission is to promote and facilitate trade and investment between Ireland and Serbia, and to represent the views of the business communities in both countries.

  ADDRESS

  Carrigtwohill T45 ET13, County Cork, Ireland

  PHONE

  +353868280077

  EMAIL

  info@irska.rs